ADAY ÖĞRENCİLERE

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ ORYANTASYON SUNUMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

EĞİTİM – ÖĞRETİM

Biyomedikal mühendisliği, mühendislik prensipleri ve tasarım kavramlarının tıp ve biyoloji alanına  uygulanmasıdır. Bu alanın temel amacı, mühendislik ve tıp arasında köprü görevi görerek, sağlık alanında yeni tanı, takip ve tedavi yöntemleri geliştirmek tıbbi problemlerin çözümü için gereken araç-gereçleri tasarlamak ve üretmektir. 

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ 

         Biyomedikal mühendisliği, tıp, biyoloji, mühendislik, fizik, matematik gibi bilimlerden oluşan disiplinler arası popüler bir mühendislik alanıdır. Bu mühendislik alanının en önemli hedeflerinden biri, klinik sorunları çözme amacıyla mühendislik ve tıp arasındaki boşluğu kapatmaya çalışmaktır.

Biyomedikal Mühendisliği’nin temel amaçları,

·         Tıp, Mühendislik ve Temel bilimler alanındaki teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen,

·         Hastane ve kliniklerde tıbbi cihazları kurup çalıştırabilecek, periyodik bakımını yapabilecek, gerektiği zamanlarda kalibrasyonunu yapabilecek,

·         Doktorlara cihazlar hakkında danışmanlık yapabilecek,

·         Yeni tıbbi cihaz tasarımı yapabilecek yetkin, bilimsel üretim gücüne sahip,

·         Bilim ve uygulamayı esas kabul eden,

·         Katılımcı, sayısal ve akademik düşünme gücüne sahip,

·         Öğrenmeyi öğrenmiş ve yaşam boyu öğrenme düşüncesini benimseyen,

·         Sorumluluk almaktan kaçınmayan,

·         Uluslararası alanda üretilen bilgiyi toplumsal ve endüstriyel faydaya dönüştürmeye katkıda bulunan ve

·         Etik davranış bilinciyle hareket eden

 BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLERİ’Nİ yetiştirmektir.

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLERİNİN İŞ OLANAKLARI  

Biyomedikal Mühendisleri, sağlık sektörünün her kademesinde çalışabilirler. Tasarım, üretim, pazarlama, araştırma-geliştirme ve kalibrasyon konularında uzmanlık gösterebilirler. Hastanelerden, protez üreticilerine, ilaç sanayinden tek kullanımlık tıbbi ürünlere kadar çok geniş bir alanda iş bulma olanakları vardır. Bu zamana kadar sağlık sektöründe Biyomedikal Mühendislerine duyulan ihtiyaç, elektrik-elektronik, makine, üretim ve kimya mühendisliği gibi yakın branşlardan sağlanırken, artık konusunda uzman biyomedikal mühendislerine duyulan ihtiyaç oldukça artmıştır. Dünya ticaretini ve teknolojiyi yönlendiren iki önemli alandan biri savunma sanayi diğeri ise sağlık sektörüdür. Biyomedikal Mühendisleri Sağlık kuruluşlarında çalışabilecekleri gibi sağlık kuruluşlarına hizmet sunan üretici ve tedarikçi firmalarda da iş bulabilirler. Örneğin, ülkemizde Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde 200, özel hastanelerde ise 100 yatak ve üzeri kapasitesi olanlarda en az 1 biyomedikal mühendisi bulundurma zorunluluğu getirilmiştir.   

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BAŞLICA ARAŞTIRMA ALANLARI   

Biyomedikal mühendisliği, yeni teknolojiler geliştirerek insan sağlığına katkıda bulunan dinamik ve çok hızlı gelişen bir mühendislik dalıdır. Başlıca çalışma konuları, biyomalzemeler, biyomekanik, biyomedikal görüntüleme, biyoalgılayıcılar, biyoelektronik sinyal işleme,  biyomoleküler makineler, biyoteknoloji, ilaç taşınımı, nanotıp ve protein tasarımı olarak sıralanabilir.  

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ İÇİN YÜKSEK ÖĞRENİM OLANAKLARI   

Biyomedikal Mühendisliği öğrencileri lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra Türkiye'de ve yurt dışında saygın okullarda lisans üstü eğitimlerine devam edebilirler. Günümüzde yetişmiş elaman ihtiyacının en yüksek olduğu alanlardan biri biyomedikal mühendisliğidir. Bunun yanında üst ihtisası elektrik elektronik mühendisliğinde, makine mühendisliğinde, bilgisayar mühendisliğinde, kimya mühendisliğinde ve malzeme mühendisliğinde yapabilirler. Biyomedikal alanı, ülkemizde lisans üstü eğitim öncelikli konular arasında bulunmaktadır, bu nedenle yurt içi ve yurt dışı eğitim bursu olanakları oldukça fazladır.  

BURS OLANAKLARI 

Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs ve Kredi olarak iki şekilde öğrenim sürecine destek vermektedir. Düzce Üniversitesi bünyesinde yemek bursu verilmektedir. Öğrenim süresince Part-Time öğrenci olarak derslerin haricindeki zamanlarda belli ücret alma imkanı sunulmaktadır. BARINMA OLANAKLARI  Düzce ilinde Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlar bulunmaktadır. Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi'ne yakın çevrelerde ve Düzce ili merkezinde Kız ve erkek öğrenciler için yeteri miktarda özel yurtlar ve apartlar bulunmaktadır.

BÖLÜMÜMÜZÜN AMACI 

Bölümün amacı, nitelikli, çağının gereksinimlerini karşılayan, disiplinler arası çalışma kültürüne ve araştırma geliştirme yeteneklerine sahip ve bu sahip olduğu beceri ile biyomedikal alanda teşhis ve tedavi için yeni yöntemler geliştirebilen, bilgiye ulaşmayı bilen ve ulaştığı bilgiyle yeni teknolojiler üretebilen, araştırma/geliştirme ve ekip çalışmasına yatkın nitelikli Biyomedikal Mühendisleri yetiştirmektir.

Biyomedikal Mühendisliği mezunları, hastanelerde, özel sektörde, kamu kurum ve kuruluşlarında, araştırma merkezlerinde, üniversitelerde çalışmaktadır. Biyomedikal Mühendisleri özel sektörde, AR-GE, satış ve pazarlama, teknik servis, ürün sorumlusu gibi pozisyonlarda istihdam edilirken, hastanelerde tıbbi cihaz bakım onarım ve kalibrasyonu, teknik servis, araştırma merkezlerinde klinik araştırmacı, üniversitelerde, akademik ya da uzman pozisyonunda, devlet kurumlarında danışman gibi pozisyonlarda çalışabilmektedir.

Düzce Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Güz döneminde 56 lisans öğrencisi alarak eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Kadrosunda bir Doçent, dört yardımcı doçent ve iki araştırma görevlisi bulunmaktadır. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı güz döneminde ise 61 lisans öğrencisi almış olup toplamda 117 öğrencisi bulunmaktadır.

Bölümümüzde Biyomekanik, Biyomalzeme, Biyoelektronik gibi araştırma alanlarında çalışan akademisyenler olup aynı zamanda Yunanistan’ın başkenti Atina’da bulunan Atina Teknolojik Eğitim Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği bölümü (http://www.bme.teiath.gr/en_index.html) ile ERASMUS öğrenci değişimi programı için anlaşması mevcut olup pek çok üniversite ile de bu imkan genişletilme aşamasındadır. Disiplinler arası bir bölüm olması sebebiyle her bölümde yüksek lisans yapma olanağı bulunan bir bölümdür. Biyomedikal Mühendisliği mezunu bir öğrenci, Elektrik Elektronik Mühendisliğinde, Bilgisayar Mühendisliğinde, Makine Mühendisliğinde, Kimya Mühendisliğinde ve Kompozit Malzemeler anabilim dalında yüksek lisans ve doktora yapabilmektedir.

BÖLÜMÜMÜZÜN İMKANLARI

  • Düzce Üniversitesi Tasarım ve Prototipleme Merkezi (http://www.dutap.duzce.edu.tr/). Merkezdeki cihazlara ulaşmak için tıklayınız.
  • Makine Resmi ve Tasarımı Atölyesi
  • Bilgisayar Destekli Tasarım ve Çizim  (CAD) Laboratuvarı
  • Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat (CAD/CAM) Laboratuvarı
  • Bilgisayar Laboratuvarı
  • Elektrik Devreleri Laboratuvarı
  • Elektrik Makinaları Laboratuvarı
  • Mikroişlemciler/Mikrodenetleyiciler ve Sayısal Elektronik Laboratuvarı


ULAŞIM   

Özel Araçla Ulaşım:  

İstanbul istikametinden gelenler: TEM Düzce (Batı) gişelerinden çıkınız. Bağlantı yolundan D 100 karayoluna katılarak doğu istikametine devam ediniz. Yaklaşık 9 km sonra Düzce merkezdeki Çoban Kavşağına geleceksiniz. Kavşaktan  Akçakoca-Ereğli  yönüne dönünüz. D 655 karayolunu yaklaşık 7 km takip ediniz. Melen Köprüsünü geçtikten sonra ilk sağa döndüğünüzde yaklaşık 2 km sonra kampüsümüzdesiniz.  

Ankara İstikametinden gelenler: TEM Düzce (Doğu) gişelerinden çıkınız. Bağlantı yolundan D 100 karayona katılarak batı istikametine devam ediniz.Yaklaşık 10  km sonra  Düzce merkezdeki Çoban Kavşağına geleceksiniz. Kavşaktan Akçakoca-Ereğli yönüne dönünüz. D655 karayolunu yaklaşık 7 km takip ediniz. Melen Köprüsünü geçtiğkten sonra ilk sağa döndüğünüzde yaklaşık 2 km sonra kampüsümüzdesiniz.    

Toplu Taşıma Araçlarıyla Ulaşım:   Düzce  konum olarak Ankara-İstanbul'un tam ortasında bulunduğundan ulaşılmı kolay bir il olma avantajına sahiptir. Ankara ve  İstanbul'dan her saat başı (Metro, Düzce Güven firmaları başta olmak üzere) direkt Düzce'ye otobüs var. İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir gibi büyük illerden hergün tarifeli seferler mevcuttur. Ayrıca her yönden gelerek Zonguldak-Ereğli istikametine giden (Üstün Erçelik, Kamil Koç, Metro,Düzce Güven, Efe Tur, Turuva )  tüm otobüsler kampüs yolu üzerinden geçmektedir. Herhangi bir firmayla Düzce otogarına geldiniz veya otogara yakın olan Çoban Kavşağında indiniz. Hemen kuzey yönündeki Akçakoca-Ereğli-Zonguldak istikametine giden D 655  üzerindeki dolmuş durağına geçin. Sizi kampüse götürmek için çalışan alternatif 3 ayrı  toplu taşıma aracı var. En fazla 15 dakika beklersiniz. (Akşamları biraz seyrek tabi  

1- Beçi Koop. (Nakit geçerli, öğrenci 1 TL)

2- Konuralp Belediyesi ( Manyetik kart geçerli)

3- Düzce Belediyesi ( Manyetik kart geçerli)