MEZUNİYET İŞLEMLERİ

Mezun olacak öğrencilerimizin takip etmesi gereken adımlar;

  1. Transkriptler öncelikle öğrenci tarafından kontrol edilerek her dönem 30 AKTS olmak üzere toplamda 240 AKTS’nin tamamlanmış olması (Bölüm zorunlu dersleri dışında 10 tane Bölüm seçmeli, 2 tane Fakülte seçmeli ve 4 tane üniversite seçmeli derslerinden başarılı olunmalı) gerekmektedir.

    Aynı dersten 2 tane olması veya intibakta yanlışlık ya da eksiklik söz konusuysa bölüm ile iletişime geçilerek sorununun ortadan kaldırılması için gerekli işlemler yapılmalıdır. Transkriptte olması gereken dönemden farklı dönemde yer alan derslerin ilgili döneme aktarılması için Ders Aktarma Formu, döneminde alınamayan/alınmayan yahut başarısız olunan Bölüm/Fakülte/Üniversite Seçmelisi dersini ilgili dönemse saydırabilmek için Ders Saydırma-Sildirme Dilekçesi doldurularak danışman onayı alındıktan sonra bölüm sekreteri Muzaffer İlaç'a teslim edilmelidir.

  2. AGNO’nun 2.50 ve üzeri olduğu kontrol edilip eğer AGNO 2.50’nin altındaysa DD ve/veya DC notlu dersler tekrar alınarak ortalamanın 2.50’nin üzerine çıkması sağlanmalıdır.

     

  3. Yukarıdaki adımlarda sorun olmaması durumunda öğrencinin, OBS üzerinden aldığı onaylı transkript ile Mezuniyet Başvuru Dilekçesi’ni doldurarak danışmanına imzalattıktan sonra Mühendislik Fakültesi Dakanlığı'nda bulunan evrak kayıt birimine elden teslim etmesi ya da mf@duzce.edu.tr ya mail göndermesi gerekmektedir. Danışman onaysız dilekçeler kabul edilmeyecektir.

 

***Öğrencinin bu belgeleri mezun olması beklenen zaman aralığında, Güz/Bahar Yarıyılı final notlarının açıklanmasından sonra, Yaz Okulu Final notlarının açıklanmasından sonra ya da Tek/Çift ders sınavı sonucunun açıklanmasından sonra,  teslim etmesi gerekmektedir.

 

 

 

İlan Tarihi: 18.06.2019

Güncelleme Tarihi: 07.02.2024