Sosyalfest 2024 Başvuruları

25 Oca

Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen Sosyalfest tasarım yarışması Türkiye'nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali "Sosyalfest" milli bir sosyal bilimler hamlesinin başlatılması konusunda Üniversitemizin de paydaşı olduğu geniş katılımlı bir festivaldir. "Sosyalfest", yenilikçi veya sorun çözme odaklı yaklaşımlar içeren; sosyal model tararım yarışmaları, sosyal etkinlikler, söyleşiler gibi bir çok faaliyete öncülük ederek toplumsal sorunların çözümüne olan ilginin arttırılması ve Türkiye'nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sunulması amacıyla büyük önem taşımaktadır. "Sosyalfest Üniversite" kategorisinde "Türkiye Yüzyılı Vizyonu Sosyal Model Tasarım Yarışması", "Engelsiz Yaşam Sosyal Model Tasarım Yarışması", "Şiddetin Azaltılması Sosyal Model Tasarım Yarışması", "Ekolojik Yaşam Sosyal Model Tasarım Yarışması" ve "İktisadi Kalkınma Sosyal Model Tasarım Yarışması" olarak 5 ayrı tema bulunmaktadır. "Sosyalfest" 2024 Sosyal Bilimler Yarışmalarına başvurular 2 Şubat 2024 tarihine kadar sosyalfest.org internet adresinden yapılacaktır. Bu bağlamda; yukarıda bahsi geçen kategorilerden (SF-YT1, SF-YT2, SFYT3, SF-YT4, SF-YT5) topluluklarca uygun olan proje ile oluşturulan takımların 31 Ocak 2024 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na bildirilmesi gerekmektedir.