Mezun Durumdaki Öğrencilerin Pedagojik Formasyon Eğitimi

22 Ara

2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminde formasyon dersi alan öğrencilerimiz, eğitimlerini, 2023-2024 eğitim öğretim yılı bahar dönemine kadar tamamlayacaklardır. Ancak 2023-2024 eğitim öğretim yılı güz döneminde pedagojik formasyon dersi alan 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize, bölümleriyle ilgili mezuniyet şartlarını yerine getirmeleri durumunda (VIII. yarı yıl sonunda) formasyon eğitimi kapsamında verilen dersler için ek dönem hakkı verilip, eğitimlerine devam edip edemeyecekleri konusunda Yükseköğretim Kurumunun görüşüne göre; 2023-2024 eğitim öğretim yılı güz döneminde isteğe bağlı pedagojik formasyon dersi alan, VIII. yarı yıl sonu itibari ile bölümlerinden mezun olabilmek için tüm yükümlülüklerini yerine getirerek (alan derslerinin tamamını başarıyla tamamlayanlar) mezun konuma gelen/gelecek öğrencilere formasyon derslerini tamamlayabilmeleri için ek dönem hakkı verilemeyecektir. VIII. Yarı yıl sonunda bölümleriyle ilgili alttan dersi kalan öğrencilerin pedagojik formasyon programıyla ilgili alamadıkları derslere azami süre sonuna kadar devam edebilecekleri, mezun olan öğrencilerin ise eksik kalan derslerini Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarında tamamlayabileceklerdir.