Biyomedikal Mühendisleri Deneyimlerini Öğrencilerimizle Paylaştı

18 Mar

BİOMENG’19 (Biyomedikal Mühendisliğinin Sektörle Buluşması Etkinliği)

(06 Mart 2019)

Bölümümüz, Biyomedikal Mühendisliği Topluluğu’nun düzenlediği “Biyomedikal Mühendisliği’nin Sektörle Buluşması” (BİOMENG’19) etkinliğinde sektörün önde gelenleri öğrencilerimizle bir araya geldi. Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve gün boyu süren etkinliğe; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan GENÇ, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İrem DÜZDAR ARGUN, Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İkrime ORKAN UÇAR, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan GENÇ gerçekleştirirken Biyomedikal Mühendisliği Topluluğu Başkanı Duygu AYDIN, Topluluk Danışmanı Arş. Gör. Sümeyya ARIKAN, Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İkrime ORKAN UÇAR ve Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İrem Düzdar ARGUN’un konuşmalarının ardından bu yıl ikincisini düzenlediğimiz BİOMENG’19 etkinliğimiz özel sektörden ve kamudan gelen konuşmacılarımıza yer verdiğimiz konferans bölümüyle devam etti.

Programın konferans bölümünde İBÜTEM Ar-Ge Ltd. Şti. Genel Müdürü Dr. Onur KOÇAK ve İkarus Teknoloji San. ve Tic. Ltd. Şirketinden Yüksek Mühendis Erkan GENCER “Biyomedikal Mühendisliğinde Girişimcilik ve Ar-Ge’nin Önemi”, Türkiye Sağlık Politikaları Enstitüsü’nde görev yapan Uzman Serbay BAHÇECİ “Biyomedikal Mühendislerinin Kamuda İstihdamı”, TURKMET firması yetkilisi Semih ATAK “Kalibrasyon ve Biyomedikal Mühendisliği’nin Sektördeki Durumu”, General Electric Healthcare firma yetkilisi Çağdaş ÜNİŞ, “Yeni Nesil Diagnostik Görüntüleme Metotları” hakkında sunum yaparken, Medtronic firma yetkilisi Fatih ÖZKUL ise “Biyomedikal Mühendisliğinde Kariyer Fırsatları” konu başlıklarında katılımcıları bilgilendirdi.

Konuşmacılara bölümümüz öğretim üyeleri tarafından teşekkür belgeleri ve plaket takdimi yapıldı.

BİOMENG’19’da emeği geçen tüm öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi.