2023 yılı Tübitak Yarışmaları ve Başvuruları

26 Eki

  • Biyomedikal Mühendisliği Bölümü
  • Tüm Duyurular

TÜBİTAK tarafından TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen "Uluslararası Efficiency Challenge (EC) Elektrikli Araç Yarışması", "Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması"nda takımlara 40.000 TL'ye kadar hazırlık desteği, 25.000 TL'ye kadar araç taşıma desteği ve 100.000 TL'ye kadar ödüllerin verildiği bildirilmektedir. Elektromobil ve Hidromobil kategorilerinde düzenlenen yarışların 8-12 Mart 2023 tarihlerinde Kocaeli TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecektir.

Genç insan kaynağımızın bilgi, beceri ve çalışma azmini artırarak "Milli Teknoloji Hamlesi" kapsamında ülkemizi bilim ve teknoloji anlamında 2023 hedeflerine ulaştırmayı amaç edinen TEKNOFEST, oluşturduğu heyecan ve dinamizm ile sahip olduğumuz güçlü potansiyeli ortaya çıkarmaktadır. Bu kapsamda özellikle mühendislik alanında eğitim-öğretim gören önlisans ve lisans öğrencilerimiz önceki yıllarda gayretli çalışmalar ve başarılı sonuçlar çıkarmaktadır.

Ayrıca Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması bu yıl herhangi bir kategori ve görev tanımı olmaksızın katılımcıların tamamen hayal ve fikir dünyalarını geliştirilerek farklı yapılardaki İHA'larla katılım imkanı sunarak gençlerimizi İHA Teknolojilerine yönlendirmeyi, ülkemizin bu alanda sahip olduğu bilgi ve tecrübeyi artırmayı ve katılımcılara mesleki ve sosyal deneyim kazandırmayı amaçlamaktadır. Takımlara 50.000 TL'ye kadar destek, 100.000 TL'ye kadar ödüllerin verildiği yarışmalar Mart 2023'te gerçekleştirilecektir.

Detaylı bilgi www.teknofest.org sayfasından duyurulmakta, başvurular 20 Kasım 2022 tarihine kadar https://www.t3kys.com sisteminden alınmaktadır.