Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilere verilecek Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersleri hakkında

21 Oca

  • Biyomedikal Mühendisliği Bölümü
  • Tüm Duyurular

Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilere verilecek Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerinde anadili Türkçe olmayan öğrencilerin karşılaştıkları güçlükler göz önüne alınarak, mezun oldukları liselerinde Türkçe eğitim görmüş uluslararası öğrencilerin Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerini T.C. uyruklu öğrencilerle birlikte almalarına, liselerinde Türkçe eğitim görmeyen uluslararası öğrencilerin ise bu dersleri T.C. uyruklu öğrencilerle alabilecekleri gibi isterlerse uluslararası öğrenciler için düzenlenmiş program çerçevesinde alabileceklerine, bu konudaki tercihi kendilerinin yapmalarına karar verilmiştir.

Üniversitemizde öğrenim gören Uluslararası Öğrencilerimiz için farklı müfredatta dersler hazırlanmış olup, ders kayıt dönemlerinde ders seçim ekranında Uluslararası Öğrencilerimiz için ayrı grupta gösterilecektir. Ders seçimi yapılırken bu hususun göz önüne alınması uluslararası öğrencilerimizin faydasına olacaktır.