BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN BÜYÜK BAŞARISI

17 Ara

  • Biyomedikal Mühendisliği Bölümü
  • Tüm Duyurular

Üniversitemiz ve Düzce Teknopark işbirliğiyle düzenlenen “Girişimcilik Maratonu DÜZCE'18” etkinliğinde öğrencilerimiz Burak ALTINEL, İzzet Bora KIŞ ve Semih DEMİREL Epilife adlı projeleriyle 320’den fazla girişimcinin arasından sıyrılarak üçüncü oldu.

“Fikrini Geliştir Geleceği Şekillendir” sloganıyla düzenlenen Girişimcilik Maratonu Düzce etkinliği, Düzce Teknopark Yönetim ve Kuluçka Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yaş, sınıf, bölüm sınırlaması olmaksızın hayalindeki iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimciler, 320’den fazla girişimcinin başvuru yaptığı ve birbirinden farklı 89 fikrin ortaya çıktığı maratonda yarıştı. Fikir sunumlarının oylandığı etkinlikte, oylama sonucunda katılımcılar tarafından en çok oy alan fikirler ve diğer katılımcıların destekleriyle 14 farklı takım oluşturuldu. Takımlar alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler ve mentörlerin desteğiyle çalışmalarını gerçekleştirdiler. Sonrasında fikirlerini iş modeline çevirerek olgunlaştıran takımlar, jüri önünde demo sunumlarını yaparak ter döktüler. 

Girişimcilik Maratonu DÜZCE'18”in kapanış programında, dereceye giren başarılı girişimciler belli oldu. Öğrencilerimizden Burak ALTINEL, İzzet Bora KIŞ ve Semih DEMİREL epilepsi hastaları için tasarlanacak bir akıllı bileklik tasarımını öngören Epilife adlı projeleriyle üçüncü oldular.

 

Epilepsi hastalarının kriz anlarında  istemsiz kasılmalarını EMG bazlı sensörlerle algılayacak akıllı bir bilekliğin acil durum bilgisini ilgili birimlere iletmesine dayanan Epilife projesi, epilepsi hastalarının kriz anlarında yapılacak acil müdahaleyi hızlandırarak yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor. Öğrencilerimiz bu başarılarıyla iş fikirlerini şirkete dönüştürmek adına önemli bir başarının sahibi oldu.

 

Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.