Geri Dönüşüm Atık Kutuları Hakkında

06 Ara

Üniversitemiz tüm birimlerinin uygun noktalarına kağıt, cam ve plastik malzemeler için geri dönüşüm atık kutuları konulmuştur.Bu çerçevede personel ve öğrencilerin kağıt, cam ve plastik atıklarını çöp kovalarına atmak yerine bu geri dönüşüm kutularına atmaları; yiyecek atıkları, sigara izmariti gibi çöplerinde bu geri dönüşüm kutularına atılmaması konusunda kaynakların ayrıştırma süreçlerine tüm mensuplarımızın desteğinin sağlanması beklenmektedir.

Demir, bakır, kağıt, plastik, cam, vb. atıklar gibi maddelerin geri dönüşüm ve tekrar kullanılması, tabii kaynakların tükenmesini önleyecektir. Bu durum; ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ithal edilen malzemeye ödenen döviz miktarını da azaltacak, kullanılan enerjiden büyük ölçüde tasarruf sağlanacaktır.  Kaynakların israf edilmesini önlemek ve atıkların kaynağında ayrıştırılması ile birlikte atık çöp miktarını azaltmaktır. Bu yüzden geri dönüşüm işleminin en önemli basamağına kaynağında ayırma ve ayrı toplama işlemlerine destek olmak için geri dönüştürülebilir atıklarınızı geri dönüşüm kutularına atmanız hem çevreye hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır.