Bahar Dönemi Sonunda Tek-Çift Sınavı ve Yaz Okulundan Birinin Tercih Edilmesi Hk.

14 Haz

Üniversitemiz Yaz Okulu Yönergesi 9/4 maddesinde ''Yaz okuluna kayıtlı öğrenciler, Yaz okulu süresi içerisinde tek/çift ders sınav hakkını kullanamazlar. Tek/çift ders sınav hakkı ya da yaz okulu uygulamalarından birini tercih etmek durumundadır. Son dönemde başarısız ön lisans ve lisans öğrencileri, bu statüleri nedeniyle elde ettikleri sınav haklarını (tek/çift ders) kullanmayarak yaz okuluna katılabilirler. Bu öğrenciler, mezuniyet için gerekli koşulları sağlamaları durumunda, yaz okulu sonunda mezun olabilirler. Başarısız olmaları durumunda Yaz Okulu sonunda yapılacak tek/çift sınavlarına katılabilirler.'' ifadesi bulunmaktadır.

Bu bağlamda 2021-2022 Bahar Dönemi Sonu tek-çift sınavlarına başvuru yapan öğrencilerin başvuruları, yaz okuluna kayıt yaptırmaları durumunda kabul edilmeyecektir.